EN FAGFORENING FOR ALLE I NRK

Nytt fra NTL NRK

Åpne i nettleser

Hei NTL

Det er tøffe tider i NRK. Her får du vite hva NTL NRK gjør nå. 

Tøffe tider

Det skal spares ca 320 millioner i NRK til neste år. Alle divisjoner må spare og mange ansatte vil bli berørt.  Vi skal bli 80-120 færre. Vi i NTL NRK håper at dette kan skje ved naturlig avgang og sluttpakker slik at vi unngår oppsigelser. NRKs ledelse sier heldigvis det samme. 


Leder i NTL NRK, Trine Steen,  beklager sterkt
situasjonen som NRK har kommet i.
Les intervju i FriFagbevegelse her 

 

Hva gjør NTL NRK?

Vi prøver hele tiden å påvirke slik at medlemmer blir skjermet og ivaretatt så godt som mulig. Vi har hatt tett dialog med NRK i prosessen. Arbeidsgiver har ansvar for at lover og regler blir fulgt. Vår oppgave som fagforening er å bistå medlemmer som trenger det.


Et utvidet hovedstyre i NTL NRK diskuterte tiltak og beredskap for innstramminger da de møttes i Oslo denne uken. Til info: Den lystige stemningen har ingen ting med NRKs økonomi å gjøre. Smilene skyldes et gjensyn med en høyt elsket video.

SE HVILKEN VIDEO HER


Hva skjer videre?
Forslagene til kutt er i hovedsak presentert for ansatte og tilltsvalgte. Disse blir justert og finregnet fram til budsjettet skal behandles i NRKs styre 13. desember. 

Fristen for å søke om sluttpakker/avgangsvederlag er 9. januar. Ifølge NRK vil de ha en oversikt over sluttpakkene i midten av januar. Etter det vil det bli klart hvor stort behovet for ytterligere nedbemanning er.
Vi får mange spørsmål fra medlemmer. Noen spør om råd og praktiske forhold om sluttpakker. Andre er redd for å miste hele eller deler av stillingen sin. Flere midlertidige har fått beskjed om at kontraktene avsluttes tidligere enn først avtalt. Vi svarer så godt vi kan og bistår slik at regler blir fulgt og at de som blir rammet ivaretas best mulig i prosessen. NTL sentralt er koblet på og LOs juridiske avdeling ligger klar for å hjelpe til hvis det trengs. 

Er du rammet og/eller lurer du på noe?
Spør din lokale tillitsvalgte eller kontakt NTL NRK.

FAQ - Ofte stilte spørsmål
Vi arbeider med en egen FAQ-side på websiden vår.  Foreløpig er innholdet på siden litt magert, men det vil bli bedre om kort tid.  Spør gjerne hvis det er noe du lurer på. Det kan være flere som lurer på det samme. 
Vi ønsker medlemmene alt godt disse tøffe tidene. Ikke nøl med å kontakte oss.

Beste hilsen hovedstyret i NTL NRK

Kontakt NTL NRK

Tips

Nyhetsbrevet er laget av info-gruppa. Tips oss gjerne om saker og ting vi bør ta opp. 


Kai Stokkeland, Birgitte Wold Ingebretsen, Åse Gøystdal, Elin Fossum.

E-postadresse

Du får dette brevet til den adressen du er registrert med i medlemsregisteret. Du kan selv legge inn andre mailadresser hvis du ønsker det (så lenge det er dine egne).
Det kan være greit når du ikke har tilgang til NRK-mailen. Legg inn ny adresse her.

Meld meg på

Du kan selvsagt dele nyhetsbrevet med kolleger og andre hvis du ønsker det. Videresend gjerne denne e-posten til en venn som kan ha interesse av våre nyhetsbrev, så kan de melde seg på hvis de ønsker det. 

 

Tilbakemelding på nyhetsbrevet

All respons på nyhetsbrevene blir satt pris på. Både ris og ros.

Send tilbakemelding

E-post: post@ntlnrk.no

  Nettside     Facebook  

Endre dine opplysninger eller meld deg av e-postlisten.