EN FAGFORENING FOR ALLE I NRK
Åpne i nettleser

Hei NTL-medlem

Gratulerer med dagen

I dag er det selveste kvinnedagen, 8. mars. Gratulerer til alle kvinner i NTL NRK. Norsk rikskringkasting hadde ikke klart seg uten dere  ❤️💪

Noen av de nesten 300 dyktige kvinnene i NTL NRK:
Bak: Nestleder Gro Aamodt, leder Trine Steen, organisasjonssekretær Birgitte Wold Ingebretsen, Randi Wilsgård, Pernille Karlsen. Foran: Elle Gaup og Åse Gøystdal.

 

NRK har en heldigvis en bedre likestillingspolitikk enn mange andre bedrifter. Vi er så frimodige i NTL NRK at vi tar gjerne litt av æren for det. NTL NRK (og tidligere KL) er og har alltid vært en pådriver for likestilling i NRK. Noen ganger til enkelte lederes irritasjon. Likevel er det fremdeles en vei å gå. Kvinner tjener i gjennomsnitt mindre enn menn i NRK, selv om det formelt er likestilling.

Vi kan heller ikke la være å nevne at hun som har aller høyest lønn i NRK nå faktisk er kvinne. Det skjedde for første gang i 2022. Isolert sett er det bra, men akkurat i dette tilfellet mener vi at lønna er for høy 😉 .

Hva så med vår egen forening?
I NTL NRK er det mange kvinnelige tillitsvalgte. Det er vi glade for. I hovedstyret er halvparten kvinner. Elin Fossum er en av ansattrepresentantene i NRK. Like under 50% av medlemmene våre er kvinner.Kursgruppa på Tyholt, som jevnlig arrangerer Røroskursene, består av kun damer. Eli-Kari Færøy, Marit Kaarstad, Heidi Johansen Hellebust og Tuva Tagseth.


Hva gjør vi?
Mangfoldsparagrafen 12A, som vi fikk inn i forrige oppgjør, både tror og håper vi vil få betydning for arbeidssituasjonen til mange kvinner som trenger det. I lønnsoppgjørene prioriterer vi ofte generelle tillegg. Disse vil komme kvinner mer til gode siden de i gjennomsnitt tjener mindre enn menn.

Vi fortsetter arbeidet 👊 .

Har du erfaringer med likestillingsarbeidet?  Gode eller dårlige? Eller kjenner du noen som opplevde en eller annen form for diskriminering? Del gjerne erfaringene med oss.
 

Kontakt NTL NRK

Nyhetsbrevene lages av info-gruppa i NTL NRK. Tips oss gjerne om saker.


Hilsen Kai Stokkeland, Birgitte Wold Ingebretsen, Åse Gøystdal, Elin Fossum.

E-postadresse

Du får dette brevet til den adressen du er registrert med vårt register. Du kan selv legge inn andre mailadresser hvis du ønsker det (så lenge det er dine egne).
Det kan være greit når du ikke har tilgang til NRK-mailen. Legg inn ny adresse her.

Meld meg på

Del gjerne nyhetsbrevet med kolleger og andre hvis du ønsker det. Videresend gjerne denne e-posten til en venn som kan ha interesse av våre nyhetsbrev, så kan de melde seg på hvis de ønsker det. 

Tilbakemelding på nyhetsbrevet

All respons på nyhetsbrevene blir satt pris på. Både ris og ros.

Send tilbakemelding

E-post: post@ntlnrk.no

  Nettside     Facebook  

Endre dine opplysninger eller meld deg av e-postlisten.