EN FAGFORENING FOR ALLE I NRK
Åpne i nettleser

Hei NTL-medlem

Denne uka er k-sjefen og NRKs styre i NRK Sápmi i Karasjok og Kautokeino.  Over halvparten av de ansatte i NRK Sàpmi er medlemmer i NTL NRK. Veteran og styremedlem i NTL NRK Sàpmi, Per Iver Gaup, er en av de mange dyktige medarbeidere som k-sjefen har møtt.  

NRK Sápmi - en bastion for NTL NRK

Anledningen er at NRK-styret har styremøte denne uka. I Karasjok og Kautokeino får de grundig innføring i virksomheten og det viktige oppdraget til NRK Sàpmi. Divisjonen lager innhold til den samiske befolkningen, men skal også bidra til kunnskap og informasjon om det samiske samfunnet til det øvrige Norge.
NTL NRK er den største fagforeningen i NRK Sàpmi. Med 42 medlemmer og over 50 % av de ansatte er NTL NRK Sápmi en stor og viktig avdeling i NTL NRK.

Styret i NTL NRK Sápmi. F.v. Malene Gaino Buljo (innfelt), Per Iver Gaup, Elle Gaup Johansen (styremedlemmer) og styreleder Bengt Roger Kåven. Malene jobber til daglig som journalist og har sitt arbeidssted på lokalkontoret i Kautokeino. De tre andre er i Karasjok. Elle er også journalist og Bengt Roger har ulike tekniske funksjoner.

Viktige saker

I NRK Sápmi har man mange av de samme utfordringer som i andre avdelinger. Stadig lavere måltall, trangere budsjetter, effektiviseringer, endringsprosesser, utfordringer rundt ungsatsingen og økt arbeidspress. NTLs tillitsvalgte forteller at de stort sett opplever at dialogen med ledelsen er ganske bra. NRK Sápmi er en egen divisjon, og har dermed eget SU2/LAMU. Et litt spesielt trekk i NRK Sápmi er at det i praksis bare er to fagforeninger. De ansatte er nokså jevnt fordelt mellom NJ og NTL. Delta har få medlemmer og møter ikke i SU.

Aktivitet og verving

NTL NRK Sápmi er flinke til å verve nye ansatte ❤️👊👊👊. Dette gjøres ved aktiv verving av nyansatte.  Enkelte har også meldt overgang fra andre foreninger. De fleste medlemmene arbeider i Karasjok. Men NTL NRK Sápmi har også medlemmer i Kautokeino, Tromsø og Trondheim. Avdelingen har medlemsmøter 3-4 ganger i året.
 

NRK Sápmi

NRK Sápmi har en stor og variert produksjon. NTLs medlemmer er involvert i alle aktiviteter i divisjonen.


Programleder Ole Rune Hætta og fotograf Lasse Østmo i bakgrunnen. Begge er NTL’ere.
 

 

 

 

TV-opptak et sted på Finnmarksvidda. Lydmann og NTL-tillitsvalgt Bengt Roger Kåven til venstre.

 


 

Valvi-studio. Dina Päiviö og Kolbjørn Norvang er programledere for et proram for samisk ungdom hvor det spilles mye musikk.

 

Se og hør fra NRK Sápmi

Egen radiokanal med nyheter og kultur og i tillegg til podcaster
Daglige samnordiske nyheter som lages sammen med YLE og SVT

Egne barne-tv produksjoner som f.eks Binnábannaš
Dubbing, som f.eks Brannmann Sam

Egen Youtube-kanal med gutt 12 år som målgruppe, Juŋká
Underholdning som f.eks Forbannelsen

Større direktesendinger, ofte med god hjelp fra Marienlystproduksjon og NRK Troms.

 

Kontakt NTL NRK

Tips

Tips oss gjerne om hva vi bør ta opp i nyhetsbrevene. Hilsen info-gruppa.


Kai Stokkeland, Birgitte Wold Ingebretsen, Åse Gøystdal, Elin Fossum.

E-postadresse

Du får dette brevet til den adressen du er registrert med vårt register. Du kan selv legge inn andre mailadresser hvis du ønsker det (så lenge det er dine egne).
Det kan være greit når du ikke har tilgang til NRK-mailen. Legg inn ny adresse her.

Meld meg på

Du kan selvsagt dele nyhetsbrevet med kolleger og andre hvis du ønsker det. Videresend gjerne denne e-posten til en venn som kan ha interesse av våre nyhetsbrev, så kan de melde seg på hvis de ønsker det. 

Tilbakemelding på nyhetsbrevet

All respons på nyhetsbrevene blir satt pris på. Både ris og ros.

Send tilbakemelding

E-post: post@ntlnrk.no

  Nettside     Facebook  

Endre dine opplysninger eller meld deg av e-postlisten.